Lifestyle

Richt je op onvoorwaardelijke liefde

 


Het leven van je dromen is geen ander leven. Het is het leven dat je nu hebt, getransformeerd door jouw positiever en liefdevoller zijn. 

– Marianne Williamson 


Wie zijn hart kan openen voor zichzelf, voor zijn diepste gevoelens en verlangens, komt in contact met het universele hart. Het universele hart is die plek in je hart waarin je de onvoorwaardelijke liefde kunt voelen: liefde die voorbijgaat aan je persoonlijkheid, maar die je geliefd doet voelen als mens precies zoals je bent. 

Dit is de liefde die we als geboorterecht hebben meegekregen, maar die we al vroeg in ons leven zijn kwijtgeraakt omdat het kwetsbare hart als reactie op pijnlijke ervaringen zich is gaan afsluiten. Daarmee verliezen we ook de toegang tot het universele hart. In het universele hart hangt liefde niet af van iets of ieman d buiten ons, maar het vervult ons van binnenuit. 

Het toegang krijgen tot het universele hart vraagt om een proactieve houding. In deel 3 hebben we gezien hoe de overlever vastzit in een reactief patroon op basis van angst, waardoor de cyclus van verlating (van anderen en onszelf) steeds wordt herhaald. Verlatingsangst en bindingsangst kun je dus niet oplossen met de reactie van je overlever, maar wel transformeren met de liefde van het universele hart. Liefde is energie, zoals alles bestaat uit energie. Liefde is de energie met het hoogste bewustzijn. Ze beweegt snel en heeft een hoge trillingsfrequentie. Liefde is altijd dienend en omvat het hoogste belang voor iedereen. Ze is gebaseerd op vertrouwen, mededogen, dankbaarheid, vrede en overvloed.  

Angst heeft een trage energie en bevat een laag bewustzijn. Liefde heeft een hogere trilling dan angst en kan deze omvatten. Liefde heeft niet de neiging om iets te veroordelen, weg te duwen of te bekritiseren, maar omarmt alles liefdevol op een oordeelloze manier. Het neemt waar zonder er iets van te vinden. Je ego is gebaseerd op angst en verdeelt alles in goed en slecht, maar liefde is vrij van ieder oordeel. In de ruimte van deze liefde kan de angst niet overleven; hij krijgt simpelweg geen voeding vanuit het ego en lost stukje bij beetje op. Zo vecht je niet tegen de angst, waarmee je jezelf in een lagere trilling houdt, maar verhoog je je trilling door je af te stemmen op onvoorwaardelijke liefde. Vanuit dit hogere bereik, heeft angst steeds minder kans om je   in de greep te krijgen. 

Om uit de dynamiek te komen is dus een derde dimensie nodig om jezelf op te tillen naar een hoger plan, waar de angst geen vat op je heeft om je iedere keer weer van de ene pool in de andere pool te trekken. Hoeveel inzicht je ook in deze polen hebt, je hebt een overstijgend bewustzijn nodig om hieraan te ontsnappen. Dat is een natuurwet. Als je je gaat afstemmen op de universele liefde in je hart en op deze manier je angst tegemoet treedt, zal deze steeds verder oplossen.  

De angst om liefde te verliezen blijft bestaan zolang je in de overtuiging leeft dat je voor liefde afhankelijk bent van de ander. De angst om liefde te verliezen is een illusie: je verliest de verbinding met liefde als je je eigen hart sluit. Met een open hart blijf je altijd aangesloten op de universele bron van liefde en kun je liefde niet verliezen.  

Je verwart de voorwaardelijke liefde tussen partners met de onvoorwaardelijke liefde die er voor iedereen is, ongeacht of je een partner hebt of niet. Als je partner niet voldoet aan je wensen of verwachtingen ben je teleurgesteld en uit teleurstelling dat de ander je niet geeft wat je nodig hebt, sluit je je hart en stelt vervolgens de ander verantwoordelijk voor het verlies van liefde. Als volwassene heb je het vermogen om zelf open en in verbinding te blijven, ook als een ander zich afsluit en je zijn liefde onthoudt. Als je dat vermogen in jezelf aanboort, kan de universele liefde door je heen blijven stromen. Ik geloof dat de tijd is aangebroken dat we collectief voor de uitdaging staan om het vermogen van onvoorwaardelijke liefde in onszelf te ontwikkelen zodat we ons vanuit heelheid met elkaar kunnen verbinden.  


 Tip 

Creëer een heilige ruimte waarin je niet gestoord wordt. Ga in gedachten terug naar een ervaring van onvoorwaardelijke liefde. Iedereen heeft wel ooit onvoorwaardelijke liefde gevoeld, voor een ander mens, voor een dier of de natuur. Als je contact maakt met die ervaring, kun je het gevoel van deze liefde opnieuw voelen. Vul je hart ermee en laat je omhullen door dit gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Door je bewust hierop af te stemmen, vergroot je de onvoorwaardelijke liefde in je leven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *